Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα παιδία παίζει....

...όχι μόνο παίζει, αλλά και δημιουργεί!!!
Σήμερα το πρωί είχα τη χαρά να βρεθώ με μερικά πολύ ξεχωριστά και αγαπημένα μου παιδάκια, και να μάθουμε όλοι μαζί πώς να φτιάχνουμε αλλά και να διακοσμούμε χριστουγεννιάτικα cupcakes! Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, τόσο για τα παιδιά όσο και για μένα, αφού είχα την ευκαιρία να μεταδώσω λίγο απ'το μεράκι μου σε παιδιά γεμάτα όρεξη και κέφι για δημιουργία.

Ξεκινήσαμε μαθαίνοντας να φτιάχνουμε μία εύκολη συνταγή για cupcakes με την αγαπημένη τους γεύση σοκολάτα. Ήταν πολύ απλό για τα παιδιά αφού ρίξαμε όλα τα υλικά μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη, και με σύρμα, το κάθε παιδί ξεχωριστά ανακάτευε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα, έτοιμο για το φούρνο.
Εδώ όπως βλέπετε, με μεγάλη αφοσίωση ανακατεύουν το μείγμα!



Αφού βάλαμε το μείγμα στις ειδικές θήκες cupcakes και ετοιμάστηκαν, πήρε το κάθε παιδί από 2 cupcakes και ξεκινήσαμε τη διακόσμηση. Εκεί φάνηκε πραγματικά η δημιουργικότητα και η φαντασία των παιδιών, αφού χωρίς σχεδόν καμία δική μου παρέμβαση, έφτιαξαν αριστουργήματα, παίζοντας με τη ζαχαρόπαστα σαν να έπαιζαν με πλαστελίνη. Με τα κατάλληλα εργαλεία και κουπάντ, έφτιαξαν πραγματικά καλλιτεχνήματα!

Επί τω έργω



Αν και δεν έχει κλείσει ούτε τα 4 ακόμα, τα cupcakes που έφτιαξε η μικρή τσαπερδόνα, θα μπορούσε να τα ζηλέψει κάλλιστα ένας μεγάλος! Για δείτε την με τί σκέρτσο και νάζι βάζει τις τελικές πινελιές στα σχέδιά της!

Να η συνολική δουλειά των παιδιών, που μπορεί άνετα κάποιος να θεωρήσει σχεδόν..επαγγελματική. Να πω ότι εγώ ελάχιστα παρενέβην. Αυτά που βλέπετε τα έφτιαξαν μόνα τους, με μια μικρή υπόδειξη που τους έκανα στην αρχή, σχετικά με το πως πρέπει να δουλεύουμε τη ζαχαρόπαστα. Μετά απλώς τα παρακολουθούσα και επανέφερα την τάξη...όπου χρειαζόταν :)



Για δείτε με τί καμάρι στέκονται μποστά απ'τις δημιουργίες τους!


Βέβαια, κατά τη διάρκεια της διακόσμησης, τα παιδιά καταβρόχθιζαν ότι έβρισκαν εύκαιρο (κανένα σκέτο cupcake, χρωματιστά μπιλάκια, κομμάτια από ζαχαρόπαστα που περίσσευε κλπ), για να παίρνουν δυνάμεις να συνεχίζουν τις καλλιτεχνίες τους!
Στο τέλος, το κάθε παιδί πήρε μαζί του ό,τι έφτιαξε, δηλαδή από 2 στολισμένα χριστουγεννιάτικα cupcakes, τα οποία τα βάλαμε σε ειδικό σακουλάκι, τα δέσαμε με χριστουγεννιάτικη κορδελίτσα, και κρεμάσαμε μπροστά μία "περγαμηνή", με το όνομά τους και τη συνταγή για λαχταριστά σοκολατένια cupcakes, τα οποία θα πήγαιναν δώρο στη μαμά τους!!!


Μικροί και μεγάλοι περάσαμε πολύ όμορφα, και επιφυλασσόμαστε ότι θα το επαναλάβουμε σύντομα!

1 σχόλιο:

  1. Πέρασαν υπέροχα και πραγματικά έκαναν υπέροχη δουλειά.Μπράβο σε όλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή